GTA San Andreas for Android ! CLICK AND TAKE IT! Ready for download ! Click and take it ! Ready for download ! Click and take it ! Ready for download ! Click and take it ! Ready for download ! Click and take it !

2008 Bmw Gina (Info and Video)

Punctul cheie în dezvoltarea mobilităţii de mâine constă în disponibilitatea de a provoca prezentul şi în capacitatea de a prezenta noi opţiuni. Pentru a atinge acest obiectiv, BMW Group Design a prezentat potenţialul principiului „GINA” (Geometry and Functions in „N” Adaptation) ce promovează o gândire inovativă prin maximizarea creativităţii. GINA produce o soluţie complet diferită ce afectează designul şi funcţionalitatea viitoarelor maşini.

BMW Group Design nu este interesat doar în a răspunde la întrebarea cum va arăta maşina viitorului şi doreşte să exploreze libertatea creativă.

Modelul GINA Light Visionary are o caroserie flexibilă, fiind construită pe un schelet metalic acoperit cu un material textil special, impermeabil şi rezistent la fluctuaţiile de temperatură specifice unei vehicul. Funcţiile individuale sunt dezvăluite numai atunci când sunt necesare.

BMW a dezvoltat un roadster cu două locuri cu proporţii dinamice unice, specifice brandului. GINA Light Visionary duce mai departe designul structural stabilit deja la autovehiculele de serie, spre o nouă concluzie, fără precedent. Partea frontală şi lateralul conceptului, inclusiv uşile, creează un tot unitar, fără întrerupere. Pentru a crea acest aspect, BMW a renunţat la componentele clasice ce se regăsesc la majoritatea vehiculelor de serie precum capota motorului, aripile, uşile laterale, acoperişul şi portbagajul. În schimbul acestora s-a creat o structură metalică cu un minim de componente, acoperită cu un material foarte elastic. Aceste noi materiale oferă un nivel mai înalt de libertate pentru design şi funcţionalitate.

Unele elemente ale structurii se pot mişca, şoferul având posibilitatea de a le controla printr-un sistem electro-hidraulic. Astfel se poate modifica forma exterioară a vehiculului, adaptându-se la diverse situaţii. Cel mai bun exemplu în acest sens îl constituie designul farurilor. În poziţie normală, când farurile nu sunt active, acestea sunt ascunse sub ţesătura specială. Imediat ce şoferul activează farurile, conturul părţii frontale se modifică, materialul exterior se deschide pe lateralele grilei radiatorului iar farurile duble ies la „lumină”.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în partea din spate a conceptului GINA. Designul elementelor din spate permite ridicarea automată a eleronului atunci când viteza vehiculului o cere, creând o forţă suplimentară pe axa din spate. În ciuda faptului că toată partea din spate, inclusiv eleronul, este acoperită de o singură bucată de material, ce se extinde din zona compartimentului interior, forma omogenă a vehiculului nu este afectată de poziţia eleronului. Sistemul mecanic ce mişcă aceste elemente rămâne ascuns.

Indicatoarele pentru semnalizare şi stopurile funcţionează fără a se modifica forma exterioară. Poziţia acestora este dezvăluită doar la activare, lumina fiind vizibilă prin materialul translucid.
În interior, variabilitatea, formele şi funcţiile sunt unite printr-o conexiune inseparabilă. Când maşina este parcată, volanul şi instrumentele de bord (vitezometrul, turometrul şi indicatorul pentru carburant, aranjate vertical pe consola centrală) sunt într-o poziţie de repaus. Acest lucru oferă şoferului confortul maxim atunci când intră în maşină. De asemenea, scaunul se poziţionează şi îşi creează forma optimă atunci când şoferul este deja aşezat. În acest moment, tetiera, ce era integrată în spătarul scaunului, se ridică automat. În acelaşi timp, volanul şi instrumentele de bord se ridică spre şofer oferindu-i acestuia poziţia optimă pentru condus. Motorul este pornit doar prin simpla apăsare a bonului start/stop.

Prin modelul GINA Light Visionary, Grupul de Design BMW a abordat numeroase aspecte ce vor determina concepţia viitoarelor soluţii de mobilitate; demonstrează rezultatele din intensul proces de cercetare în proiectarea şi funcţionalitatea materialelor de producţie. Toate ideile care au fost puse în practică prin conceptul GINA Light Visionary sunt derivate din acelaşi ţel: provocarea soluţiilor convenţionale, aplicate anterior.

Fiecare inovaţie demonstrată de conceptul GINA contribuie de asemenea la o optimizare a managementului de resurse. În ceea ce priveşte sustenabilitatea - unul dintre punctele forte ale filozofiei GINA, noile materiale şi procesul de fabricaţie vor consuma mai puţine resurse şi energie decât soluţiile anterioare. Infrastructura folosită la construcţia maşinilor pe baza principiilor GINA s-a schimbat de asemenea. Procesul de producţie va necesita mai puţine utilaje specifice şi mai mulţi specialişti de înaltă calificare.

GINA GINA Light Visionary Model rămâne însă un obiect de cercetare, demonstrând forţa inovativă a BMW Group Design şi abilităţile sale de a găsi noi soluţii şi de a le interpreta în contextul maşinii viitorului, sub cel mai înalt nivel estetic.

Sursa Informatiiauto.ro

Video cu o scurta descriere al acestui vehicul:


Video realizat ca un trailer al acestui vehicul:

1 comments:

Anonymous said...

Lipsa de originalitate....

Post a Comment